Kalvnäsets Samfällighet påminner

Fastighetsägaren ansvar
Som fastighetsägare är du ansvarig för att visa hänsyn och anpassa hastigheten då vi har många barn i vårt område och vill ha en trygg och säker trafikmiljö. Du ansvarar för rensning av diken och vägtrummor längs din tomt. Träd och buskar på tomtmark får inte inkräkta på vägområdet. Se Tyresö kommuns hemsida www.tyreso.se .
Träd, grenar o. dyl. på tomtmark som rensats bort av el- och telebolag ska omhändertas av respektive fastighetsägare. Observera att det är generellt eldningsförbud.
Anmäl till föreningens vägchef vid planerad byggverksamhet som exempelvis kan innebära tunga transporter så att vägarna kan besiktas före och efter byggverksamheten.
Planer på att spränga bort berg ska vara godkända av kommunen och föreningen och anmälas i tid till grannar.

Grönområden
Vi är rädda om våra grönområden som ska vara tillgängliga för alla. Det är inte tillåtet att köra mopeder eller andra motorfordon  i skogen eller på skogsstigarna. För hundar som rastas gäller samma regler som i övriga Tyresö.
Vissa delar av våra grönområden klassas som ekologiskt känsliga områden. Vi har några fina badplatser där vi alla är ansvariga att hålla rent och snyggt och som underhålls av
tomtägarföreningarna. Kalvnäsets SFF företar dock större underhållsarbeten där.

Vi vill påminna att all olovlig avverkning av träd på Kalvnäset SFF:s mark är ett lagbrott som föreningen kommer att polisanmäla. Avverkningsförslag ska du ställa till styrelsen.